Sådan tænker du over dit helbred når du maler

Sådan tænker du over dit helbred når du maler

Skal du til at male derhjemme, men vil også gerne tænke over dit helbred? Det er også en meget god ide, da mange former for maling indeholder store mængder kemikalier, som er meget dårlige for dit helbred. Derfor kan det være en god ide at tænke over hvilken maling du bruger, så du kan undgå potentielle sundhedsmæssige problemer.

 

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at nævne, at der findes mange professionelle malere, som også tænker meget over helbred og sundhed, når de maler. Derfor kan du også få en professionel til at gøre det for dig. Bor du f.eks. i Lyngby, så søg på Maler Farum og tag en snak med dem om hvilke ting de tænker over når de maler, så de sørger for ikke at bruge maling, som kan have negative sundhedseffekter på dig.

 

Det første råd vil være, at du kigger en ekstra gang på de koder der er på malingens bøtte. Ved at finde koder, som har så lave tal som muligt kan du nemlig undgå skadelige kemikalier i malingen og dermed undgå, at malingen har en skadelig effekt på dit helbred.

 

Det er MAL-koderne og VOC-indholdet du skal holde øje med. Med hensyn til MAL-koden skal du finde en, som har så lave tal som muligt. 00-1 er den laveste kode man kan finde. Det første tal dækker over risikoen for indånding og det andet tal for hudkontakt. VOC-indholdet fortæller mange kemikalier der er i maling, som er flygtige, hvilket betyder, at de kan afdampe fra malingen og dermed være dårlige for indånding. Her skal målet naturligvis også være at finde en maling, som har så lavt et VOC-indhold som muligt, så malingen er så sund at bruge som muligt.

 

Derudover er det også en god ide at finde maling med Svanen og Blomsten. Det er miljømærker, som fortæller om hvor god malingen er for miljøet, og maling som har disse mærker har gennemgået stærke krav i forhold til problematiske kemikalier og med disse former for maling kan du derfor være rimeligt sikker på, at kvaliteten er i orden og malingen ikke er fyldt med dårlige kemikalier. En god tommelfingerregel er derfor at finde maling med disse mærker og undgå maling, som ikke har disse mærker.

Læs mere om miljømærkninger lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *