Pull Ups i dit hjemme fitness

Pull Ups i dit hjemme fitness

Hvis du går og tænker, at det udelukkende er nede i fitnesscenteret, at det er muligt for dig at lave pull ups tager du fejl. Der er nemlig et stort udvalg af pull up bars som kan hænges op hjemme hos dig.

Hvilken pull up bar skal jeg købe?

Til at starte med bør du overveje, hvor høj den maksimale belastning på pull up baren skal være, hvor meget plads du har derhjemme og hvor nem den er at hænge op.

Størrelsen har betydning

Hvis pull up baren ikke passer til din dørkarm bliver det svært at hænge pull up baren op. Vi foreslår, at du måler din dørkarm, og sammenligner målene på pull up baren. Du kan dog også få fingrene i en justerbar pull up bar, som selvfølgelig har en max bredde, men kan passe til de fleste dørkarme.

Vægten betyder også noget

En pull up bar til døren har en lavere belastningsgrænse end en bar der hænges op på en væg. Sørg for at du aldrig overskrider denne grænse da det kan resultere i seriøse skader både på dig selv og på dørkarmen/væggen.

Forskellige typer pull up bar

  1. Dørkarm pull up bar – Dette er klassikeren til hjemmefitness. En metalstang som kan justeres i bredden, så den passer til alle dørkarme. Den er let både at montere og tage ned igen samtidig med at den ikke fylder så meget.
  2. Vægmonteret pull up bar – De her kræver en del mere at montere, da der skal bores i væggen. De er dog mere stabile men også dyrere. Så hvis du er klar til en permanent installation, så er dette den rette for dig.
  3. Fritstående pull up bar – Perfekt til hvis du har en garage. Den kræver nemlig en del plads, men der er dog ingen montering inkluderet. Nogle kommer endda med squat rack så den kan bruges som multi tool.
  4. Træning med elastikker – Det er ikke en pull up bar, men det er et redskab der kan give dig mulighed for at træne de samme muskelgrupper. De fylder intet, kræver intet og er billigere.

→ Find et bredt sortiment af chin up og pull up bars her ←

Fordele ved pull ups

Det gode ved at lave pull ups er, at du træner sammensatte muskelgrupper med din kropsvægt. Du har ikke behov for ekstra udstyr da din kropsvægt giver dig den vægt du har behov for.

Der kan både laves pull ups og chin ups på sådan en bar.

Pull ups træner primært dine vinger/lats samt andre muskelgrupper der rammes passivt.

Chin ups træner primært dine biceps men rammer igen også andre passive muskelgrupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *